• Неодамнешно
Водич На Музичарот За Теорија И Анализа И Работна Книга
zoom_in

Водич На Музичарот За Теорија И Анализа И Работна Книга

DEN 2190.56

Количина на стоки
check Достапно на барање

Најсеопфатен и интегриран пакет за секоја училница за музичка теорија. Водичот За Теорија и Анализа На Музичарот е комплетен пакет ресурси за теорија и аурални вештини што ја опфаќа секоја тема што најчесто се изучува во низата на додипломски студии. Пакетот може да се меша и да се совпаѓа за секоја училница, а со новиот Нортон Го Знаеш тоа? Покажи! онлајн педагогија, студентите можат да гледаат видео упатства додека го читаат текстот, да пристапат до формативни онлајн квизови и да се справат со задачите на работните книги во печатена или онлајн. Во своето трето издание, Водичот На Музичарот ја задржува истата проза погодна за учениците и акцентот на вистинската музика што ја направи популарна и кај професорите и кај студентите. Антологијата вклучува над 100 извонредни наставни парчиња напишани помеѓу седумнаесеттиот век и сегашноста. Овие резултати го сочинуваат основниот репертоар на текстот; со методот на спирално учење на текстот, учениците се враќаат на секое дело низ теориската низа. Селекциите претставуваат широк спектар на жанрови и инструменти за ангажирање на секој ученик. За Третото Издание, антологијата е проширена за да вклучи повеќе дела од неодамнешното минато.

Избор на купувачи..